Селекционерът на България – Мартин Стоев бе доволен от 4-ата поредна победа на националния ни тим в Световната лига. България разгроми Китай с 3:0 гейма и запази първото място си в Група ”Д”.

”Мисля, че отборът от мач на мач играе все по-силно. Това показва самият резултат в днешната среща. От началото докрай Китай не можа да влезе в
ритъм и затова загубиха с такава голяма разлика. Спортната форма на отбора не е на 100%, но за сметка на това желанието за игра е огромно. Момчетата са на по 22 години, повечето от тях са резерви, но въпреки това играят с огромно удоволствие. Владо Николов желае от все сърце да участва в мачовете, така че не е било проблем за него да влезе днес да играе на мястото на контузения Боян Йорданов. Сега той се представи добре, въпреки, че не е напълно възстановен, но мисля, че за мачовете с Аржентина ще бъде напълно готов. Не вярвам мачовете, които ще изиграем като гости да са по-тежки за нас. Наистина има фактори като аклиматизация и дълъг път, но мисля, че ще се справим без проблеми”, каза Мартин Стоев.

ДЕНИЦА ВЕЛКОВА