Националът Матей Казийски се срещна днес със селекционера на Динамо (Москва) италианеца Даниеле Баньоли във връзка с неговия евентуален трансфер. Баньоли пристигна в България специално да разговаря с българската волейболна суперзвезда и да се опита да го убеди да продължи договора си с московския тим.

Преди два сезона Казийски подписа с вицешампиона на Русия за 2+1 години, но желанието на 23-годишния волейболист е да го прекъсне и да сложи подписа си върху договор с италианския Итас Диатек Тренто, чийто треньор от следващия сезон ще бъде Радостин Стойчев. Стойчев беше помощник-треньор на Динамо, но след идването на Баньоли заедно със целия си екип в щаба на руския отбор, той подписа с Тренто треньорски договор за 2 години.

”Казал съм си вече желанието, и то е да играя в Италия с отбора на Тренто”, каза Матей Казийски след срещата с Баньоли.

”Обстоятелствата и усложненията около Матей са много и е още рано да се каже как ще се финализират преговорите”, съобщи Даниеле Баньоли.

Окончателното решение на Матей Казийски ще стане ясно в понеделник. Със сигурност обаче, при евентуално подписване с италианския клуб, неустойката, която трябва да се заплати за непродължаване на договора с Динамо, възлиза на 100 000 евро. Казийски по договор е собственост на първоначалния си тим - Славия, но другото негово желание е да промени тази клауза и да стане свободен агент.

ДЕНИЦА ВЕЛКОВА