Капитанът на младежкия ни национален отбор по волейбол Борислав Георгиев смята, че България има всички шансове да спечели титлата на Европейското първенство, което се провежда в Беларус. Решителният мач на момчетата на Николай Желязков е тази вечер от 17.30 часа в Бобруйск срещу Русия.

"Напрежението ще бъде изцяло върху играчите на Русия. Ние изиграхме три контроли с тях в Самоков и три пъти ги бихме. Пред тях има поставена цел да спечелят това европейско, а пред нас не. Така че, ние ще сме далеч по-освободени. Нашата цел вече е изпълнена, а оттук нататък каквото стане. Посоката е ясна - само напред. Излизаме да се забавляваме и мисля, че имаме шанс да сме първи", заяви разпределителят Георгиев.

"Мачът с Холандия беше най-трудният. Може би играхме малко по-слабо в сравнение с останалите ни срещи на Европейското. Така се получи, защото задължително гонехме победата. Стана напрегната полуфинална среща. Желанието на всички беше да победим и това малко ни пречеше. Най-важното е, че спечелихме и сме на финал. Надяваме се в него да се представим много по-добре", допълни Георгиев.