Отзиви след победата на България над Аржентина с 3:0 от Световната лига по волейбол:

Камило Плачи (селекционер на България): "Най-важното за мен беше начинът, по който игра отборът. Представихме се много добре на блок. Сервисът ни беше добър и успяхме да затрудним добрите разпределители на Аржентина. Затрудненията ни са част от играта. Успяхме да се върнем във втората част. Сервисът на Валентин Братоев ни помогна много. Доволен съм, на правилен път сме. Трябва да работим още много, за да стигнем високото ниво. Чувството пред тази публика е невероятно. Не съм виждал подобно нещо в друга част на света. Благодаря на феновете, защото са с нас в България и в чужбина."

Георги Братоев (разпределител на България): "Блокадата беше ключът към успеха. Вторият гейм го взехме след пасив от три точки за Аржентина. След такъв момент започваш да играеш много по-добре. Аржентина е един много неприятен съперник за нас. За първи път ги побеждаваме категорично във важен мач. Надявам се утре да играем същия волейбол, но пред такава публика на Аржентина ще й бъде много трудно. Да играем тук е истинско удоволствие. Сигурен съм, че отборът на Аржентина не е дошъл в София, за да губи."

Теодор Салпаров (либеро на България): "Нямам болки и физически се чувствам добре. Имахме повече желание за игра, особено пред тази невероятна публика. Атмосферата те кара да играеш на 200 процента. Това 3:0 дойде малко изненадващо. Трябва да го забравим, защото има още един мач. Ако задържим това ниво, ще бъде супер. Надявам се утре отново залата да бъде пълна. Играхме по-добре в сравнение с мачовете срещу Франция".