Изказвания след полуфиналния мач на европейското първенство по волейбол между Италия и България (3:1):

Камило Плачи (треньор на България): "Италия спечели, защото е по-подготвена за такъв вид мачове. Играчите на италианския отбор се събират през годината, играят и важни мачове в италианското първенство и Шампионската лига. Опитът им се вижда на полето. Ние трябва да се доближим до това ниво. Да се надяваме, че клубните отбори на нашите момчета ще се борят за трофеи. В първия гейм Италия игра лошо, а нашето ниво беше добро. С включването на Пароди италианците стабилизираха посрещането си. Вторият сет можеше да бъде ключов за спечелване на мача от нас. В четвъртия гейм сбъркахме четири контраатаки. Достатъчно беше да спечелим само две от тези атаки и да изравним резултата.

Всеки, който губи, е разочарован. Трябва да се възстановим психически и физически тази нощ. Трябва да изиграем добре мача за третото място. Не може да се плаче и да се съжалява. От всеки мач се учи по нещо, не само от победите".

Георги Братоев (разпределител на България): "На моменти не можахме да реализираме важни топки. Трябва да мине време, за да се случат тези неща. В Италия се играе едно велико първенство и италианците знаят как се печелят такива мачове. Това беше най-важният ни мач в този турнир, по-важен и от евентуалния финал. Съжалявам, че разочаровахме хората, но се радвам за подкрепата им. Нямаше по-голямо напрежение в сравнение с предишните мачове. Утре излизаме мобилизирани, за да спечелим медал, който очакваме от доста дълго време".

Цветан Соколов (диагонал на България): "Започнахме добре, но завършихме лошо. Не беше това, което ни се искаше да бъде. Направихме много непредизвикани грешки. Самата важност на мача ни изигра лоша шега. Трябва да се научим да играем подобни двубои. Трябва да се чувстваме по-сигурни и да придобием самочувствие. Падна ни ефективността в атака, а във втория, третия и четвъртия гейм направихме непредизвикани грешки в нападение. Умора и напрежение винаги има, но това е мач за трето място. Утре ще излезем за победа и дано да изиграем добър мач".