С пълно единодушие Управителният съвет на БФВолейбол избра за председател на Спортно-организационната комисия за състезанията от държавното първенство (Национална волейболна лига) Румен Янчев - изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена иншурънс груп". Това стана факт на проведеното заседание на УС на волейболната централа.

Бившият президент на Българския футболен съюзи и Професионалната футболна лига Валентин Михов също ще бъде част от ръководството на Национална волейболна лига, като ще се занимава с маркетинг и реклама.

"Не приех веднага поканата от УС, защото подобен пост носи и своите ангажименти. Това, че Валентин Михов също ще бъде в ръководството на Национална волейболна лига, ми помогна да взема решението. С него сме работили заедно и преди и никога не сме се посрамвали, постигали сме добри резултати. Надявам се всички заедно да направим хубави неща за волейбола, за да могат повече хора да се радват на този спорт", коментира Румен Янчев.

Валентин Михов е категоричен, че волейболът има огромен потенциал като продукт.

"Съгласих се да сме отбор, защото във волейбола виждам потенциал, който тепърва може да бъде развиван и то много. Исках във футбола да сме обединени, но не се получи. Моята цел е да развием Националната волейболна лига, да я превърнем в продукт, от който клубовете да печелят, но за това се изискват подходящи зали и подходящи изпълнители. Убеден съм, че ще успеем да ги направим. Мисля, че с Любо Ганев ще работим добре заедно.

С господин Янчев сме постигнали много за футбола и мисля, че тук също ще бъдем полезни и ще помогнем на волейбола. И не само аз и той, а всички ние (Управителния съвет на Българска федерация волейбол). Обичам коректността, работя добре в екип и мисля, че заедно можем да постигнем много. Важното е да бъдем отбор, да се допълваме и да бъдем силни заедно и до 3 години вече ще се види резултатът от нашата работа и клубовете ще усетят това", каза Михов.