Невероятно драматичен мач, пълен с неспиращи обрати, прати Полша на полуфиналите в Световната лига след успех на домакините с 3:2 гейма (в отделните части 18:25, 25:22, 25:20, 24:26, 15:13).

Така "дружина полска" се класира сред четирите най-добри в света за сметка на България, която въпреки всичко остана на пето място в света.

Нашите се нуждаеха от задължителен успех на Аржентина, тъй като победата за Полша позволи на домакините да завършат с еднакъв точков актив с България - по 4 пункта. Поляците обаче продължават заради победата срещу "лъвовете" в прекия двубоя в първия мач.

Аржентина започна силно и южноамериканците взеха първия гейм безпроблемно с 25:18 само за 23 минути, като с играта си увеличиха надеждите на милионите българи, тръпнещи в очакване от изхода на решаващата среща.

Домакините обаче се вдигнаха във втората част и заиграха наравно със съперника, като успяха да вземат гейма с 25:22 не и без помощта на реферите, които отмениха много важна точка в полза на Аржентина и я отсъдиха за поляците, което доведе до обрат в резултата.

Полша продължи да играе вдъхновено и в третия гейм пред препълнените трибуни, като преднината стигна шест точки при 21:15. Гостите успяха да стигнат до 18:22, но "дружина полска" не изпусна сигурното си водачество и затвори гейма при 25:20.

В четвъртата част обаче "гаучосите" започнаха устремно и взеха стабилна преднина, поддържайки пет-шест точки пред съперника си. Разликата набъбна на шест точки при второто техническо прекъсване, но последна неочакван срив при аржентинците и Полша успя да обърне до 18:17. Все пак южноамериканците успяха да стигнат до изравняването и спечелиха с 26:24.

В тайбрека "гаучосите" стартираха устремно и вдъхновено и по всичко личеше, че ще успеят да се справят с поуморените домакини, но вместо от 7:4 да запазят статуквото, позволиха на Полша да обърне резултата и да стигне до крайното 15:13, което класира домакините напред в турнира за сметка на България.

Така на 1/2-финалите Полша излиза срещу Русия, а в другия сблъсък за място на финала ще се изправят един срещу друг двата южноамерикански гранда Аржентина и Бразилия.