Волейболният национал Боян Йорданов избегна операция на коляното. Той замина вчера за Франция, където трябваше да бъде прегледан и евентуално да бъде опериран от известния доктор Марк Мартенс. След прегледа обаче, бе установено, че родната звезда няма нужда от хирургическа намеса.

"Контузията му не е толкова тежка и няма нужда от операция. Коляното му е изпълнено с течност, която би трябвало да е напълно достатъчна. Три дни след това контузеното място трябва да се натовари максимално, за да се разбере дали още изпитва някакви болки. В случай, че здравословните проблеми на национала продължат, Йорданов ще замине в понеделник отново за Франция, където коляното му отново ще бъде капсуловано по същата процедура", заяви днес селекционерът на националния отбор по волейбол Мартин Стоев на летище "София".

По време на втория мач на българския национален отбор по волейбол с Аржентина Боян Йорданов е изпитал силни болки в коляното. Тогава се говореше за стара контузия, която е получил по време на гръцкото първенство, където Йорданов играе за гранда Олимпиакос. Прегледите преди срещите на националния тим с Китай, от III и IV кръг от Световната лига, показаха, че младата звезда е с ряазкъсан минискус. При евентуална операция, волейболистът щеше да не играе поне месец.

"Има вероятност Боян да е налиния още за мачовете срещу Полша на 23 и 24 юни", допълни още Стоев.

ДЕНИЦА ВЕЛКОВА

снимка: www.fivb.org