Трето сериозно предложение от чуждестранен отбор получи центърът на волейболния шампион Лукойл Нефтохимик Николай Николов, пише "Тема спорт". Руският гранд Локомотив Белгород изпрати факс с официална оферта за таланта от Карнобат. Двукратният европейски шампион, воден от политика и собственик на клуба Генади Шипулин, иска Николов за следващите три сезона. В документа е упомената и точната сума, която Локомотив предлага на Лукойл Нефтохимик – 150 000 евро. За самия Николов е предвидена внушителна първоначална заплата и гарантирано титулярно място. В зависимост от представянето му възнаграждението може да набъбва постоянно.

 Сумата се доближава до тази, която шефовете на Лукойл поискаха от Сислей Тревизо за блокировач №1 в българското първенство. Преди дни спортният директор на компанията Сашо Везенков закова цена от 200 000 евро. Запознати обаче продължават да твърдят, че в договора на Николай има клауза, която го освобождава срещу само 50 000 евро. От онзи ден в наддаването се включи и белгийският Кнак Рьозеларе, в чието полезрение е още един национален център – доскорошният капитан на Левски Сиконко Красимир Гайдарски.

 Този сезон Локомотив Белгород завърши едва осми в Суперлигата. През лятото тимът бе напуснат от лидерите Вадим Хамутских и Сергей Тетюхин, които поеха към Динамо Казан. В отбора пък бе привлечен само младежкият национал на Русия Константин Лесик. Шипулин обаче е твърдо решен да направи качествена селекция и да върне клуба на върха. За целта в Белгород ще пристигнат бразилски треньор и вторият диагонал на селесао Самуел Фукс.

 Днес предстои среща между Николов и мениджърите му, на която ще бъдат обсъдени всички варианти за трансфер в чужбина.

СВЕТЛА ДИМИТРОВА, "Тема спорт"