Националният отбор на България е в очакване дали ще се класира на полуфиналите на Световната лига по волейбол. Възпитаниците на Камило Плачи изиграха двете си срещи от групата и сега всичко зависи от последния сблъсък, който противопоставя Аржентина и Италия.

Срещата е тази вечер в 2:00 часа след полунощ.

Каква е ситуацията в групата в момента и какво трябва да се случи, за да продължат "лъвовете" напред. България победи Аржентина с 3:1 и загуби от Италия с 1:3. Това прави 3 точки и геймово съотношение 4:4. В момента „адзурите” са също с 3 точки, а домакините с 0.

За да отпадне българският тим, то Аржентина трябва да победи Италия тази вечер с 3:1 гейма и то при определени обстоятелства. При подобен резултат трите тима ще се изравнят по точки и геймове и тогава ще се гледа съотношението между отбелязани и допуснати точки в самите мачове. Именно по този показател националите ни не са особено добре.

В момента България е с 187:191 точково съотношение или -4.

Италия е с 94:89 или +7. Аржентина е с 97:98 или -1. Което значи, че ако Аржентина победи с 3:1 гейма и диапазонът в съотношението на точките им спрямо Италия е между -2 и +9, то тогава България отпада. Ако Аржентина победи с 3:1, но има в плюс повече от 10 точки, тогава ще отпадне от Италия. Ако се стигне до невероятния вариант южноамериканците да имат -3 или по-лош баланс спрямо съперника, то те ще напуснат надпреварата.

При всички останали резултати България ще се класира на полуфиналите, като при всички положения обаче ще останат на второ място и ще играят с победителя от другата група, където са Русия, Бразилия и Канада.

При победа на Италия срещу Аржентина, независимо с какъв резултат, европейците печелят първото място, а южноамериканците отпадат.

При победа с 3:2 на Аржентина, то домакините пак отпадат. Ако те обаче победят с 3:0, ще се класират като победител в групата, а Италия ще отпадне.

Съществува вариант разликата в точковото съотношение между два отбора също да е еднакво и тогава се гледа кой от двата тима е отбелязал повече.