България не даде никакъв шанс на Полша в двубоя от Световната лига и победи с 3:0 (25:21, 25:21, 25:21). Двубоят се игра в зала "Конгресна" във Варна. Почти сигурно нашите се класират за финала на надпреварата в Аржентина.

И в трите гейма българите се представиха страхотно и бяха по-добри от съперника си през цялото време. Втората среща между двата отбора е в събота от 21:00 часа, отново във Варна.

Как се разви мачът?

Двубоят започна при страхотна атмосфера в зала "Конгресна" във Варна. Поляците поведоха с 4:2, но нашите момчета стигнаха до 5:4 под възторжените викове на публиката. Виктор Йосифов направи страхотна блокада, а след това след негов сервиз нашите стигнаха до 7:6. Първото прекъсване дойде при 8:7 за България. Последваха силни минути за Полша и разлика от две точки в полза на гостите. Тогава Камило Плачи поиска прекъсване.

Снимка: БГНЕС

Българите не се дадоха на устрема на поляците и изравниха - 16:16. Двубоят вървеше изключително равностойно. След добра блокада на Алексиев нашите съумяха и да поведат. Те дръпнаха с три точки разлика, а публиката полудя от радост. След това не дадоха инициативата и взеха гейма с 25:21.

 Отличен старт за нашите и във втория гейм. Поляците направиха няколко грешки и момчетата на Камило Плачи поведоха с 5:3. След супер атака на Соколов резултатът стана 8:7, преди това Георги Братоев бе направил страхотна блокада.

Снимка: БГНЕС

Нашите владееха положението. Соколов продължаваше да твори чудеса, а поляците изглеждаха обезверени. Разликата стана пет точки - 15:10.

Непредизвиканите грешки на противниковия отбор растяха. След безмилостен сервиз на Йосифов стана 19:12. Гостите съумяха да стопят разликата до четири точки - 23:19. В крайна сметка геймът завърши както и първия - 25:21.

 Соколов продължи със силните си изяви и в третата част. Логично паузата отново дойде при превез на българите - 8:5 след отлично отиграване на Братоев. Анастази се опитва да промени нещата, сменяйки разпределителя, тъйк като играта на поляците продължаваше да не върви. Второто прекъсване дойде при 16:12 за момчетата на Плачи. Накрая нещата се развиха, както и в предишните геймове и резултатът отново бе същия - 25:21.