Служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен се събраха на скандален семинар в деня на национален траур за жертвите от Хитрино.

Екип на bTV успя да заснеме част от вечерята:

Директорът на общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви пред bTV, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм.

По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

От bTV потърсихме коментар от Регионалната дирекция по горите – Шумен. Директорът на агенция инж. Емил Гелов обясни, че става въпрос за семинар, който е планиран още на 6 декември тази година.

По думите му официалната вечеря е започнала с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино и всички присъстващи са изпратили есемеси на номер 1466 в подкрепа на кампанията на БЧК.

Гелов коментира ,че е отдадено нужното внимание на трагедията, като музиката на вечерята е била по-скоро със спокоен ритъм. На редакционната поща получихме документ, чиято дата показва, че семинарът е оповестен именно на 6 декември.