Най-гледаният сутрешен блок в страната през 2016 г. – „Тази сутрин” започва 2017 г. със заявката да продължава да дава на зрителите възможността и силата да знаят първи.

Това вдъхновява и новата комуникационна кампания на предаването, което всеки делник събужда зрителите на bTV с най-интересните и актуални теми, събеседници, разследвания и истории.

„Тази сутрин” е най-гледаният сутрешен блок в страната през 2016 г. По данни на ГАРБ екипната работа на Антон Хекимян, Биляна Гавазова, Мария Цънцарова, Стоян Георгиев, Кристина Газиева и Емил Митев печели доверието на 43,7% от зрителите, като аудиторният дял на предаването по bTV нараства с близо 5 пункта спрямо предходната 2015 г.

През 2016 г. „Тази сутрин” увеличава преднината си и спрямо сутрешния блок на втората по резултати „Нова”, като разликата в гледаемостта на двете предавания е с над 20 пункта (TG All4+).

Освен че всяка сутрин печели доверието на средно над 370 хил. зрители и затвърждава позициите си на информационен лидер при сутрешните блокове сред цялото население на България, „Тази сутрин” привлича вниманието и на над 40% от гледащите телевизия в този час сред младите и активни зрители и тези от София и големите градове.

Под мотото „Силата да знаеш първи” новата комуникационна кампания затвърждава ангажимента, който екипът на „Тази сутрин” поема в интерес на обществото – да продължава да информира първи за най-важното от деня по обективен и динамичен начин, да разобличава нередности и измами, да бъде съветник в ежедневието на зрителите и да дава гласност на техните сигнали, да разказва житейски истории и да бъде още по-близо до хората.