Радио Jazz FM ще открива нови музикални джаз таланти в България през лятото. 

"Започваме от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище и ще представим 13 проекта. В програмата ще имаме вокален и инструментален джаз" - сподели Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM, в "Тази сутрин". 

Идеята на проекта е да се откриват музикални джаз таланти в България, коитодосега не са имали достъп до голяма сцена. 

"Има джаз музиканти в цялата страна. Важно е като джаз радиото на България ние да бъдем там, да ги видим и да ги покажем на нашите слушатели и на цялата страна" - сподели повече за проекта той. 

Според него София и Пловдив имат добре развита култура в това отношение, но остават места и хора, които не са толкова познати. Целта на проекта е да създаде музикалната картина на джаз живота именно в тези райони. 

"Ние сме решени да дадем нова енергия на джаз сцената. Октирхме колко сме близки, а колко отдалечени сме били един от друг."

  

Според него в България джазът през последните години се е "устремил изключително". Ако до преди години е бил "една тиха музика", то напоследък ясно се заяви на музикалната сцена.

"В София днес има по 3-4 джаз събития всеки ден. В Пловдив също има много активна сцена. Но в регионите, които сега ще посетим, има хора с апостолска мисия - да засаждат семенцата. И ето сега плодовете ще бъдат в нашия ефир и нашите дигитални канали" - уточни Светослав Николов. 

Концертите ще се проведат на 9 и 10 във Варна, на морския бряг.