Над 30 автомобила в столичния квартал „Западен парк” осъмнаха с нарязани гуми вчера. Извършителят е задържан. За собствениците обаче остава въпроса дали застрахователите ще им възстановят щетите. 

Към 1:30 ч. през нощта на сряда срещу четвъртък жител на квартала се събудил от силен шум на свистене. Излязъл навън, за да види какво става и така забелязал мъж с качулка, който минава покрай колите.

Извършителят е стар познайник на полицията, разкри началникът на Трето РПУ Дойчин Дойчинов. Започнало е досъдебно производство срещу него, а обяснението за постъпката му е, че бил пиян.

„Викнахме полиция, но ни казаха, че не може да дойде да състави протоколи. Трябвало ние да отидем. Отидохме вкупом заедно до полицията, подадохме си жалбите и се наложи да си отремонтираме колите”, казва Веселин Игов, който е собственик на пострадал автомобил.

Негов съсед вече е дал 200 лева за гуми, а Веселин ще плати между 250 и 300, но отбелязва, че застрахователите ще покрият между 50 и 60%.

„Предполагам, че при наличието на доказателство за злонамерени действия няма да бъде проблем да им бъдат възстановени щетите от застрахователите. Често обаче нарязването на гумите е риск, който се изключва изрично, туй като е трудно доказуемо дали е злоумишлено деяние или на собственика, който е решил, че по този начин трябва да се смени гумите”. Това заяви главният секретар на Асоциацията на българските застрахователи Нина Колчакова.

За жителите на „Западен парк” обаче проблемът остава, защото това не е първият такъв инцидент там.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!