Почти изцяло изгоря училището в Карнобат вчера вечерта. Пожарът е избухал малко преди последните занятия, в 18:20 часа. В сградата е имало около 250 ученици. Никой не е пострадал.

„Животът ми отиде”, емоционално сподели пред камерата на bTV началният учител Тонка Радева. Ще се търси начин учебният процес все пак да не бъде прекъсван.

Часове наред продължи битката с огнената стихия в училище „Христо Смирненски". Даже и усилията на няколко екипа пожарникари обаче не спасиха втория етаж.

„На помощ са пожарните автомобили на Бургас и Айтос, и три от Карнобат, целият състав на карнобатската пожарна е налице.", каза началникът на карнобатските пожарникари Димитър Грозев.

Огънят е тръгнал от подпокривното пространство, предполага се, от топлината на комина на парното. Кметът Георги Димитров напълно отхвърля версията за умишлен палеж, като посочи, че аварията е станала в трудно достъпно помещение.

Училището е с 50-годишна история и съвсем скоро е било ремонтирано. В него се обучават 530 деца от 1-ви до 8-ми клас.

„Търсим решение, има една сграда малко по-нагоре оттук, където са били преди, ще вложим всички сили и средства да я възстановим, за да може да не прекъсваме учебния процес”, каза зам.-областният управител на област Бургас Владимир Крумов.

За следващите два дни е обявена принудителна ваканция.