Испански приют за животни публикува смущаващи кадри, на които се вижда как мъж се опитва да се раздели с кучето си... като го хвърля през оградата.

Във видеозаписа кола спира близо до портала на обекта, при което стопанинът слиза с животното. Първоначално той прави опит да хвърли четириногото през оградата, която е висока над 3 метра. Късметът (и ограничените физически сили на хвърлящия) спасява кучето от тежка контузия. След удар в ръба на оградата, то пада обратно в ръцете на мъжа.

В този момент от автомобила слиза негов приятел, който помага за това принудителната раздяла да стане по по-малко болезнен за животното начин – стопанинът му се качва на оградата и го спуска за каишката долу.

През целия видеозапис кучето изглежда напълно спокойно – даже и след като е подхвърлено на 3 метра височина. Така и не става ясно защо собственикът му е решил да се освободи от него, но в последните секунди на клипа научаваме добрата новина – четироногото се разхожда из приюта без никакви видими наранявания.

Действията на хората във видеото изглеждат неадекватни, но повдигат много въпроси за отношението към домашните любимци.