Поредно световно признание за талантливи българчета: 13-годишната Деница се върна с награда от музикалния фестивал в Сан Ремо.

С изпълнението на испанския хит „Камино" 13-годишната Деница Василева се класира на трето място в категорията от 13 до 15 години на Международния солов конкурс Sanremo Junior 2015.

„Бях много щастлива, че е свършило, и че съм доволна от това как съм се представила и в същото време в голямо очакване, за да видя как са ме оценили хората”, разказа Деница.

Гласовитото момиче мечтае за индивидуална кариера на голямата сцена: „Бих се насочила към пеенето на рок. Този стил най-много ми допада и искам такива песни да пея”

Дариана Куманова е доцент в академията в Санремо и жури на фестивала. За да е максимално безпристрастна й е забранено да гласува за българката: „Изпълнението й на живо беше по-добро, отколкото записът, който аз чух. Беше много артистична на сцената - много сладка, беше много хубава и пя невероятно”.

Освен с музика, Деница се занимава с актьорско майсторство, свири на китара и играе тенис.

„Смятаме в нашето семейство, че децата трябва да се занимават и да са активни колкото може повече по интересите си, за да могат да се развиват”, каза майката на момичето.