Български илюзонисти отбелязват 111-та годишнина от рождението на Мистер Сенко със специален шоу-спектакъл и национално турне. С изключителните си трикове легендарният фокусник получи световно признание за своя талант.

Евстати Карайончев, Мистериозният Сенко или Мистер Сенко - ако попитате бабите и дядовците си за него, ще чуете невероятни легенди. А истината е, че той е доайен на българското илюзионно изкуство, носител на най-престижните световни отличия, както и свекър на Стефка Карайончева.

Той имаше една крилата фраза: "Няма гладни, има мързеливи", разказва Карайончева. По думите ѝ Мистер Сенко е давал десетки хиляди левове за построяването на културни и исторически паметници, за семействата на гръцки бежанци, както и за ранени бойци на фронта.

Мистер Сенко е обявен за почетен гражданин на Враца, София и Париж. Сега последователите му подготвят магическо шоу, с което отбелязват 111-та годишнина от рождението на талантливия българин.

По думите на един от организаторите - Ивайло Рангелов-Ивокс ще има още повече участници, ще бъде още по-зрелищно, ще има още повече магии и илюзии.

Празничното шоу ще бъде на 2 април в театър "Сълза и смях", а след това наследниците на Мистер Сенко тръгват на турне в страната.