Точно преди един месец 15 души загинаха след адска експлозия в завод „Миджур” в село Горни Лом. Две жени оцеляха. Една от тях е Жасмина Антова.

През дългия си стаж в завода Жасмина преживява всички инциденти. Взривът на 1 октомври е поредният. „Четири взрива и това ми беше петият”, разказа жената пред bTV.

„За мен това е един коварен спомен, защото съм работила с тия колеги до 16:30 часа, а след това стана най-жестокото нещо. С колежката ми ни удари един и същи къс бетон с две арматурни железа”, спомня си жената.

„Имам разкъсна рана на лявата ръка от лакътя до рамото. Имам и некроза на тъкани и се наложи на шестия ден втора операция. Аз попитах доктора, който ме лекува, ще стане ли от това ръка, а той отговори: „Да се надяваме”, споделя още тя.

„Много пъти аз съм разговаряла със сина на Валери Митков – Емил Митков, който също беше тука и загина, питала съм не може ли да се направи нещо – засега е това, отговаряше”, обясни Жасмина Антова.

„Реално трудът не беше правилно оценен, но, нали знаете, на това време всеки се примирява, защото ние сме в такъв край, че сме си работили, всички сме си изпълнявали задълженията, каквото ни е възложено. Даже сме оставали и след работно време на добра воля само и само да се свърши работа”, разказа още жената.

Целия разказ на Жасмина Антова чуйте във видеото.