Една от най- старите АГ болници в страната - "Шейново" стана на 80 години. От създаването й до днес в нея са родени над четвърт милион бебета.

Болница "Шейново" е построена през 1935-а година. До днес в нея са проплакали над 250 хиляди бебета, едно от тях Елисавета Тенева. На 7 април 1970-а снимката й е избрана за илюстрация във вестник "Поглед" по случай празника на медика.

„Тази снимка за пръв път я видях преди няколко месеца и тя стана наистина един много специален подарък за мен за тази година. Разбира се, казват, че това съм аз, не мога да се разпозная, но майка ми категорично се разпознава”, казва Елисавета Тенева.

Изненадващо днес на смяна беше и една от акушерките, помагали при раждането на Елисавета. Дима Мангърова работи в болницата от 69-а година.

Иначе трудностите в Шейново са като навсякъде - заради недостатъчното финансиране на системата. Едно от различните неща - тук няма дефицит на лекари.

„Разчитаме на традицията, защото болница Шейново е едно име, един бранд сред АГ болниците, което се ползва с голямо доверие, така че за всеки един от нас е въпрос на чест да работи в тази болница. На следващо място идва вече възможностите за квалификация, възможностите за обучение, което ние предлагаме”, заяви директорът на болницата д-р Румен Велев.

От днес болницата има и специален знак, който ще светва всеки път, когато в нея се роди бебе.