Новоизбраният президент Доналд Тръмп е абсолютен антипод на сегашния президент Барак Обама. Той е шоумен, знае много добре как да се продава, с много гръмки послания към избирателите си. Това каза в централната емисия журналистът от bTV Теодора Трифонова, която заедно с колегата си Иван Георгиев и операторите Добромир Иванов и Борис Пинтев проследи изборите в САЩ на живо.

Според нея точно тези качества у Тръмп привличат американците.

„Хилари Клинтън беше моделът статуквото, защото участваше в управлението на Обама. Тя имаше и силна роля в управлението на Бил Клинтън”, допълни Теодора Трифонова, която отразяваше американските избори в щаба на загубилата Клинтън.

30% от американците искат промяна, затова гласуват и за Тръмп, посочи Трифонова.   

За нея най-емоционалният момент е бил, когато за симпатизантите на Хилари е станало ясно, че Клинтън няма да спечели – при загубата на ключовите щати Флорида и Пенсилвания.

„Това беше едно огромно шоу, за което всичко се плаща, включително и медиите. Една стенд ъп позиция например струваше над 10 000 долара”, каза още репортерът на bTV.  

“Имаше подготвени тонове конфети и фойерверки, ако Хилари Клинтън победи. Това обаче не се случи и в момента, в който обявиха, че тя няма да дойде, всичко се прибра за секунди. Последното нещо, което свалиха обаче, бяха американските знамена”, допълни тя.

Очаквайте "Новото лице на Америка" в bTV Репортерите утре след централната емисия новини.