Кубрат Пулев разкри, че в последните две години е страдал от контузия, която го е мъчила по време на мачовете му. Боксьорът обаче бе категоричен, че травмата вече е в историята и няма да му попречи в мача с Владимир Кличко за световната титла, който трябва да се състои до края на 2014-а.

Кобрата говори пред журналисти, след като бе награден за Спортист на месец декемри.

"Очаква се на 5 април да играя на Гала в Германия. Ако се подготвя добре и изобщо имам противник, ще играя там. Планираме да направим и една Гала в България. До 10-15 дни ще стане ясно дали ще играя в Германия. Въпрос на тренировки е.

Много бих се радвал да играя пред родна публика, пред България и българите. Няма да е демонстративен мач, демонстративни мачове могат да играят някакви момичета. Аз пак ще защитавам титлата си. Мениджърите ми са отворени към идеята, но трябва условията да са изгодни. Тяхното изискване е да е в промеждутък, в който няма Гали в Германия. Трябва и да съм физически подготвен, а за момента не съм. Започнал съм обаче подготовка.

Досега имах една известна контузия от около 2 години, с която доста противници победих. През цялото време заради тази контузия ми беше дискомфортно психически. Сега вече, след доста консултации с един германски лекар, мисля че това вече е зад гърба ми и съм готов за най-стръмния връх. Заради предстоящите ми мачове, най-вече за световната титла, искахме това да се изчисти.

Умишлено не съм говорил за контузията си, за да не съм уязвим пред съперниците си. Не съм човек, който се оплаква. Дори и да ми е било трудно, не съм ви го споделям. Не е нужно да навлизам в подробности за тази контузия, мисля, че естеството й не е толкова важно и каква е точно. Важното е, че всичко това вече е минало и гледаме напред

Очакваме да видим какво ще се случи с мача с Кличко за световната титла на IBF. Трябва или да играем, или да я оваканти. Ако се стигне до мач, трябва да се постигне и разбирателство между двете страни – да е изгодно и за двамата. Нямам опасения, че ще я оваканти, но това е вариант пред него, за който той много добре знае. Има си правила, които трябва да се спазват. Има вратички, през които може да се мърда, но това е до един момент.
За мен е важно да си заслужава мачът с Кличко, а не да ме ощетяват мен. Не искам и той да е ощетен. Трябва да се разберем за условията”, сподели Кобрата.