Отбор от мъже, прекарали живота си в социални домове, ще представи България на световно първенство по футбол за бездомни.През октомври миналата година "отборът на надеждата" приличаше повече на махленска компания, която играе футбол в парка.

Днес 9-те момчета, след три месеца ще играят за България в Мексико, са истински професионалисти. Всички са със сходни съдби. Като на Александър, който е изоставен от родителите си още докато е бебе.

Преди години се състезавах по джудо и самбо, ставах непрекъснато шампион. Класирах се за световни, европейски. Просто не можех да напусна България, защото нямах тяхното разрешение. Дадох ги за издирване, намериха ги. Те пак не искаха да подпишат и накрая ги осъдих”, разказва Александър Пантов.

Сашо вече живее на квартира, има постоянна работа, а от септември ще бъде и студент.

Догодина България ще има и отбор, съставен от момичета от домове. 21-годишната Таня, също като Александър се е занимавала и с друг спорт. Тя е вице европейска шампионка по бокс за девойки. Слиза от ринга, когато треноьрът започнал да я нарича Маугли.

Голямата цел пред треньора Методи Здравков не са купи и медали.

Златните медали, истинските са това те да се интегрират нормално в обществото. Ние работим най-вече в тази насока. Бих дал всичко, бих дал дори да не замина за Мексико, но да го видя това нещо, казва Методи Здравков. В началото на септември мъжкият отбор заминава за подготвителен лагер в базата на Манчестър Юнайтед.