17-годишен в ареста- отправял обиди към английски олимпийски състезател в Туитър. И ако това ви се струва твърде драстично, имайте предвид, че игрите в Лондон вече поставят собствен рекорд - по брой споменавания в социалните мрежи. Само докато тече церемонията по откриването има близо 10 милиона туитвания на олимпийска тема. Което е повече от всичко написано в Тутър за цялата предишна олимпиада в Пекин.

Към такава активност даже и гордостта на британската столица - колелото Лондон Ай, не остава безучастно. Специална система следи настроенията на потребителите в социалната мрежа и трансформира емоциите в цвят- жълт, ако са предимно позитивни, и лилав- ако са по-скоро критични. Емоции има не само сред зрителите, но и сред спортистите. Австралийска плувкиня се разплака, защото спечелила само сребърен медал на 100 метра гръб.

И американският отброр по плуване се представя на приливи и отливи, но не губи настроение. Вместо да се разстройват, те записаха неофициален клип към песента „Кол ми мейби” на Карли Рей Джепсън. Атрактивното видео събра над 3 милиона гледания в ЮТюб.