Приключенският екшън „Непобедимите 2”, заснет в по-голямата си част в България е пред световна премиера.

В навечерието на първите прожекции актьорите разказват за преживяванията си при заснемането на филма.

На големия екран ще изгреят холивудските легенди Силвестър Сталоун, Жан-Клод Ван Дам, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и Джейсън Стейтъм. Бюджетът на продукцията възлиза на над 80 млн. долара и по-голямата част от сцените са заснети в България.

Очакванията са, че „Неподемите 2” ще надмине многократно по продажби предшественика си. Силвестър Сталоун, който е движеща сила в поредицата и продуцентите удържаха на обещанието си да съберат на едно място величията на холивудските екшъни.

„За мен е достатъчно, че работихме заедно. Това беше нереално събитие. Преди 20 години беше немислимо да направят филм заедно, заради жестоката надпревара кой е най-добрият актьор в света,” казва Стейтъм. „Усещаше се чувство на конкуренция, но сега сякаш са омекнали и фактът, че направиха филм заедно, е рядкост, която не се е случвала досега.”

По време на снимките екшън звездата Жан-Клод Вандам се разкрива в нова светлина. Актьорът призна, че се е държал доста срамежливо и умишлено избягвал компанията на колегите си Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер:

„Обичам и двамата, израснал съм със Сталоун и „Роки”, както и с Арнолд и „Конан”. За мен тези мъже са герои и въпреки, че съм Жан-Клод Ван Дам, аз все още съм онова хлапе и се притеснявам. Затова може би си мислят, че съм дистанциран.”

Световната премиера на филма „Непобедимите 2” ще се състои на 16 август, а българските зрители ще могат да го видят на големия екран седмица по-късно – на 24 август.