Кризата удари и сексуалния живот на българина. Все повече мъже и жени търсят помощта на специалисти, за да преодолеят липсата на желание и възможности за интимно общуване. Учените твърдят, че две-трети от сексуалното общуване се случва в мозъка. А когато той е затрупан с проблемни мисли за безпаричието и всекидневното оцеляване в кризата, не остава място за любов и еротика.

"Реален факт в практиката - моята и на колегите, с които работим заедно е, че все повече хора идват с такива оплаквания. Добрата новина е, че в повечето случаи това не са болни хора”, успокоява сексологът и психолог доц. д-р Румен Бостанджиев.

Част от мъжете и все повече жени търсят стимуланти за сексуалния си живот. Това е добре за секс-магазините, но и знак за влиянието на кризата в леглото. Въпреки всичко, хората в този бизнес са оптимисти. Някои от собствениците казват, че имат прираст в оборота.

„Когато човек има такъв банален проблем, колкото се може по-бързо да потърси помощ, за да се намери най-ефективното решение и тая история да мине и да замине”, съветва сексологът.

Любовта ви е по-важна и ценна от това колко имате в джоба. Тя или той е вашият оазис в кризата. Ако все още си нямате половинка не забравяйте, че идва пролет пълна с нови запознанства.