Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев проведе работна среща с изпълнителния директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър. На нея присъстваха заместник-министър Йордан Йовчев, президентът на БФ Тенис Стефан Цветков, както и генералният секретар на федерацията Георги Дончев.

Роджър Дрейпър запозна министър Стойчев с британската система за финансиране на спорта. Голяма част от парите за спорт в Обединеното Кралство отиват за превенция и образователни програми, в които основна роля имат различните федерации.

Усилията на спортните структури са насочени и към борбата с допинга, не само на професионално ниво, но и сред младите хора, които спортуват за удоволствие. Роджър Дрейпър уточни, че за Великобритания е голям проблем залагането и уреждането на спортни събития, в частност в тениса. От своя страна министър Петър Стойчев изрази готовност за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит на всички възможни нива в областта на спорта.
"Стремежът ни не е да създаваме нови модели, а да се поучим от вече работещите и успешни такива", сподели министър Стойчев.

Той обяви готовността си да съдейства с всичко необходимо на Българската федерация по тенис, за да могат да се осъществят планираните съвместни проекти с Британската асоциация. Изпълнителният директор на Британската тенис асоциация изрази задоволството си от успешното партньорство с ръководството на родната федерация, с която утре ще подпише споразумение за сътрудничество. То ще насърчава двустранните тренировъчни лагери и обмяната на специалисти. Освен това българската федерация ще може да използва цялото ноу-хау на Великобритания.