Лаура Робсън не успя да стане първата британка, спечелила титла на сингъл в тениса от 1988 година насам. Тя отстъпи на представителката на Тайван Су-вей Хсиех на финала на турнира в Гуанджоу с награден фонд 220 хиляди долара с 3:6, 7:5 и 4:6.

18-годишната Робсън можеше да загуби в два сета, но във втория спаси пет мач-бола и дори поведе с 3:0 в решителния трети сет. Намиращата се на 53-о място в световната ранглиста Хсиех обаче обърна сета до 6:4 в своя полза и така спечели своята втора титла от WTA (Женската тенис асоциация) турнир.

Първият сет започна лошо за Хсиех, която отстъпваше с 0:2 в началото, но успя да направи обрат и благодарение на нестабилния сервис на Робсън. Британката допусна и доста грешки при форхенда, които й костваха лесна загуба в началната част.

Във втората също събитията се развиха доста бурно, като Робсън пак поведе с 2:0, след което допусна обрат и накрая се наложи да спаси пет мач-пойнта и да спечели със 7:5.

Третата част също започна много добре за 18-годишната Лора, която поведе с 3:0. При 5:4 за азиатката обаче тя опита за последен път да направи чудо и спаси отново пет мач-пойнта, но при шестата възможност Хсиех спечели.