Актьорът Шон Конъри и мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън прекъснаха пресконференцията на Анди Мъри след спечеления полуфинал на Откритото първенство по тенис на САЩ, предаде БТА.

"Извинете ме за прекъсването", каза носителят на "Оскар", след като Мъри отговори на въпрос как ще се отрази отлагането на финала с един ден. Веднага след това Конъри се запозна официално Мъри и с футболния мениджър, след което шотландците Конъри, Фъргюсън, Мъри и майката на тенисиста Джуди позираха заедно за снимка.

В следващия момент Мъри се обърна към майка си и й казал учуден: "Миришеш на вино".

"Той ме накара да пия вино", обясни майка му и посочи сър Алекс.

"Тъкмо беше започнал да ми обяснява, че Шотландия е дала началото на всичко на света".

Всъщност това беше и първа реална среща между Анди Мъри и Шон Конъри, след като досега те се били чували единствено по телефона и актьорът-ветеран е давал кураж на младия си сънародник преди мачовете. Въпреки това двамата се чувствали достатъчно близки, а Конъри беше довел на мача Мъри - Бердих и сър Алекс.

Както е известно, Шон Конъри е активист на Шотландската национална партия, а сър Алекс Фъргюсън винаги подчертава принадлежността си. Като мениджър на шотландския национален отбор на Световното първенство в Мексико през 1986-а година той  организираше национални вечери за футболистите, за да повдигне патриотичното им чувство.

ВИДЕО: