Шампионката от Откритото първенство на САЩ Ким Клайстерс ще пропусне тазгодишното издание на последния турнир от Големия шлем заради травмата в лявата китка, която получи по време на двубоя си със Стефани Дюбоа (Канада) от втория кръг на "Роджърс Къп" в Монреал вчера. Направеният рентген и преглед с ядрено-магнитен резонанс показаха, че проблемът с ръката на втората в световната ранглиста белгийка е по-сериозен, отколкото се смяташе първоначално, и, че тя ще трябва да остане извън корта в следващите няколко седмици. Прогнозите на лекарите са, че Клайстерс може да отсъства дори два месеца, което означава, че тя ще пропусне и финала за "Фед Къп" през септември.

"Ю Ес Оупън" започва на 28 август. Вместо да замине за Ню Йорк обаче Ким Клайстерс ще се върне в родината си за нови тестове. Белгийката пропусна по-голямата част от сезона през 2004 година заради травма в лявата китка и претърпяна операция през месец юни. Тя се бореше още с контузии в глезена, коляното и гърба и заради всички тези здравословни проблеми Клайстерс обмисляше да се откаже през 2007 година, въпреки че е едва на 23.

Миналата година Ким Клайстерс пристигна на "Ю Ес Оупън" със статута на най-добрата тенисистка във веригата на УТА, която никога не е печилила титла от Големия шлем. Преди да триумфира на американска земя тя беше играла финали и на четирите турнира от веригата. На "Флашинг Медоу" белгийката постигна победи над Винъс Уилямс и Мария Шарапова преди да прегази на финала Мери Пиърс с 6:3, 6:1.

Тази година балансът на Клайстерс е 36 победи и 9 загуби. Тя има две спечелени титли плюс полуфинал на последните два турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Франция и "Уимбълдън". Ким също така помогна на Белгия да победи САЩ в полуфиналите на "Фед Къп" миналия месец. Отборът на нейната страна играе финал срещу Италия на 16 и 17 септември.