Шампионката на Australian Open Ким Клайстерс бе много развълнувана след успеха си. Белгийката триумфира в надпреварата след 3:6, 6:3 и 6:3 на финала срещу На Ли.

"Малко съм разтреперана веднага след финала. На Ли определено е много труден съперник. Тя наистина се бореше за победата от самото начало на мача. Този първи сет беше наистина много, много тежък за мен. Играта й беше прекалено бърза за мен, така че във втория логично влязох доста нервна. Но след средата на втория сет мисля, че успях да наложа моя стил и в крайна сметка всичко приключи добре за мен", каза Клайстерс.

"Моят чичо пристигна в края на 2010-а година в Доха (Катар) да ме подкрепя на финалния турнир на УТА с един ужасяващ зелен панталон. Но тогава късметът беше с мен и сега го помолих да дойде със същия панталон, така че този човек, без особен вкус в обличането, е той. Но след като ми носи щастие, няма право да си сменя дрехите", допълни белгийската състезателка.

"Искам да благодаря не само на един човек, но и на целия ми екип. Защото хората, които се грижат за мен и аз, сме един отбор. Благодаря на мъжа ми и искам да му кажа, че когато му казвам, че е дебел или пък, че е много кльощав, аз го обичам. Доволна съм, че направих една крачка напред в сравнение с Australian Open'2010, но се надявам, че няма да е последната ми стъпка нагоре", завърши шампионката.