Съперникът на България в петъчния двубой за Купа "Дейвис" Грузия стартира с лесен успех срещу Албания.

В сряда националите ни дадоха общо 6 гейма на албанците при победата с 3:0 в група "В" на турнира от ІІІ група на зона "Европа", който се провежда на Българския национален тенис център "Карлсберг".

Грузинците изковаха успеха още след двубоите на сингъл. Александър Метревели, който е внук и пълен съименник на именития си дядо, се наложи над Албер Сулстарова с 6:1, 6:1. След това почти двуметровият левичар Дави Цивадзе спечели мача между първите ракети с Флавио Дече с 6:3, 6:0.

Избраниците на капитана Огнян Илиев Григор Димитров, Димитър Кузманов, Тодор Енев и Петър Трендафилов почиваха.

В петък, от 11:00 часа, България излиза срещу Грузия в решителния двубой за първото място в група "В".

В почивния си ден националите изслушаха лекция за последните изисквания на Международния олимпийски комитет за борбата с допинга.

На турнира в София се появи и допинг полицай, който проверява на случаен принцип няколко тенисисти.

Евентуалният съперник на България в плейофите за влизане във ІІ група на зона "Европа/Африка" ще бъде определен в двубоя от група "С" между Черна гора и Македония в петък. И двата състава победиха тима на Армения.

Поставеният под номер едно отбор на Литва стартира с категоричното 3:0 срещу Сан Марино в двубой от група "А". Капитанът на прибалтийците Римвидас Мугевичус реши да даде почивка на първата си ракета Рикардас Беранкис.

Литовците са подкрепяни от колоритна агитка от десетина човека, които са пропътували с автомобили над 2000 км от Вилнюс до София, за да подкрепят своите тенисисти.