Григор Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен продължават великолепното си представяне на турнира по тенис на двойки в Маями. Двамата стигнаха полуфиналите на надпреварата. Именно след успеха си над тандема Томи Хаас/Ксавие Малис двамата отговориха на няколко въпроса.

Нилсен, който бе по-изчерпателен в отговорите си, похвали първата ни ракета.

"Двамата се разбираме много добре както на корта, така и извън него. Григор е страхотен тенисист. Смятам обаче, че и аз съм добър играч. Мисля, че и двамата показваме добър тенис и това е причината за доброто ни представяне. Въпреки факта, че сега той е суперзвезда, в миналото Григор играеше тенис на по-човешко ниво, подобно на моето", каза Нилсен.

Григор е категоричен, че не би използвал социалната мрежа Twitter, защото "не е голям фен".

Двамата са наблюдавали световната квалификация между националните отбори на своите родни страни - Дания - България (1:1).

"Опитах се да създам подходящата атмосфера, но той бе прекалено апатичен и бях малко разочарован. Получи се лош резултат за нашия отбор", коментира Нилсен.

Григор пък смята, че реферът не е свирил обективно.

"Мисля, че съдията беше лошият човек в мача".

Димитров признава, че си пада по бляскавите изпълнения във футбола, като се стреми да наподобява играта на Кристиано Роналдо, а не тази на Меси.

"Живях известно време в Барселона и често гледах техни мачове, но може би бих казал Роналдо. Харесва ми неговият стил", сподели Григор.

В спор за място на финала в Маями Димитров и Нилсен ще се изправят срещу поляците Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски.