Заради дъжд бе отложен двубоят България – Холандия от първа група на Евро-африканската зона на Фед къп в Ейлат, Израел. Срещата ще се изиграе в четвъртък от 9:30 часа.

В този курорт на ръба на пустинята по принцип вали само няколко пъти годишно. Капитанът на България Дора Рангелова обаче припомни, че и миналата година при пристигането в Ейлат ги е посрещнал същински порой.

Добрата новина за нашите е, че първата ракета на Холандия Кики Бертенс не пристигна в Израел. Така капитанката Манон Болеграф ще разчита на Аранча Рус, Ришал Хогенкамп, Бибиане Схоофс и Ангелик ван дер Меет.

Пиронкова (№44 в ранглистата на WTA) трябва да играе срещу 75-ата в света Рус. Двете се срещнаха при последните два двубоя България – Холандия. Левичарката от Делфт победи пловдивчанката през 2008 година на турнира в Будапеща с 6:4, 6:4, а ''оранжевите'' спечелиха с 2-0. През 2010 година Аранча Рус направи обрат в Португалия, за да надделее над Цветана с 6:7, 6:3, 6:4, а Холандия спечели мача в групата с 2-1.

Рангелова определи в първия двубой да играе Диа Евтимова. Нейна съперничка е Ришел Хогенкамп. Двете не са се срещали до момента. Евтимова е на 25 години и в момента е №253 в световната ранглиста. Хогенкамп е на 20 години и е №201.

Във вторник вечер се състоя официалната вечеря на отборите в Ейлат. Българските тенисистки бях сред най-стилните. Облеклата им са ушити от фирма на Магдалена Малеева.