Новият треньор на световната номер 2 Мария Шарапова е легендарният американски тенисист от близкото минало - Джими Конърс.

"С радост съобщавам, че Джими Конърс стана моят нов треньор. Ние се познаваме отдавна с него и малко работихме през 2008 година преди началото на откритото първенство на Австралия. Аз съм много радостна от възможността да поработя с него и с нетърпение чакам нови турнири", написа в своя официален сайт Шарапова.

В петък рускинята се раздели с Томас Хьогщед, който бе неин треньор през последните почти три години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роденият през 1952 г. Джими Конърс има 8 титли от Големия шлем – 5 от US Open (рекорд в Оупън ерата по-късно иравнен от Пийт Сампрас и Роджър Федерер), 2 от Уимбълдън и 1 от Australian Open в периода между 1974 и 1983 година. Има общо 109 титли от турнира на АТП, повече от всеки друг в Оупън ерата на тениса. Стъпва за първи път на върха на световната ранглиста през 1974 г. Завършва на първо място в света в края и на 1974, 1976 и 1982 г.

Като треньор той временно се занимаваше с отказалия се вече Анди Родик, а междувременно доста често се изявява и като телевизионен коментатор.