През изминалата седмица депутатът от левицата Елена Йончева обвини своя колега от ГЕРБ Делян Добрев, че назначава близки на ключови позиции в община Хасково. Това роди скандала „Кумгейт”. 

Първа братовчедка на Добрев – Росица Гаргова, е директор на финансова дирекция в местната власт. Освен това депутатът от ГЕРБ е кум на зам.-кмета Евгени Консулов, а зам.-кметът Милена Трендафилова пък е негов съдружник и бивша съученичка. Добрев е бил кум и на секретаря на общината Биляна Димитрова. И четиримата са в оставка, но с обяснението, че не могат да работят с кмета Добри Беливанов.

А пък от ГЕРБ оттеглиха доверието си от Беливанов. Самият Делян Добрев казва, че БСП се опитват да отклонят вниманието от факта, че Беливанов имал тесни връзки с червен бизнесмен.

Добри Беливанов беше в отпуск до днес и трябваше да се върне на работа, както и да участва в заседанието на общинския съвет. Той обаче е пуснал молба до председателя на съвета Таня Захариева (ГЕРБ) за удължаване на отпуска с един ден.

Не е ясно дали той ще подаде оставка, когато се върне на работа. 

Според Георги Пеев, общински съветник от коалиция " За Хасково" – най-голямата опозиционна сила в Хасково, две години има скрита коалиция ГЕРБ – БСП в общинския съвет. По думите му Беливанов от две години е на дистанционно управление от Делян Добрев, но се получил разрив между двамата.  

Вижте повече във видеото: