Първите спасители на плажа вече са на пост, редом до тях, на почти пустите само до преди дни пясъчни ивици, се настаниха и първите любители на къмпинга.

Още в първия от четирите почивни дни, южното Черноморие посреща хора, които започват трескава подготовка за активната лятна почивка. Дъждовете от последните дни не изплашиха стотиците мераклии, които вече инсталираха своите каравани и палатки на брега.

Къмпингуването се оказва все по-предпочитаната форма за ваканционно настаняване пред луксозните хотели в модерните комплекси. Тук няма луксозните екстри, но е значително по-евтино, по-близо до природата и все по-предпочитано от летовниците.

В къмпинга очакват пикът на почиващите с каравани и палатки да е в края на юли и началото на август.

"Хората използват празничните дни и хубавото време за разлика от това в София, за да започнат подготовка за лятната си почивка", обясни концесионерът на къмпинга Любомир Тончев.

Той вече се е погрижил за градежа на нова тоалетна и отстраняването на изсъхналите храсти в региона. Почистени са пясъкът и ивицата.

Само след дни в къмпинг "Градина" ще има семпла морска сватба млада двойка от София.

Оказва се, че къмпинга е не само място, където да разпънеш палатка или каравана, а и романтика, която може да се превърне в най-запомнящото се удоволствие или във вечен спомен от красивото родно крайбрежие.