Ако минавате рано сутрин покрай Семинарията в Софея и ви се стори, че сте видели Софи Маринова - може и да е било така! Защото там работи не самата Софи, а нейната двойничка. Антон Хекимян и операторът Валентин Николов се срещнаха с непознатото момиче и направиха така, че то да заприлича още повече на ромския славей...
Мими е метачка. Повече от десет години премита карето на Семинарията и протежението на бул. „Джеймс Баучер”.
 

„Хората минават. Викат „Софи Маринова”. Даже сотаджиите спират”, похвали се тя и сподели, че се радва на приликата си със звездата.
 

Може би по-правилно би било да се каже, че Софи прилича на Мими, защото Мими е 6 години по-голяма. На пръв поглед - Мими може и да не е пълно копие на ромската музикална перла, но колкото повече се вглеждаш, толкова повече прилики изплуват.
 

Основната разлика - ако Софи изкарва прехраната си, като държи микрофон, то Мими държи дръжката на метлата. Хонорарът на Мими и колежката по метла Сузи е 400 лева на месец. Казва, че в България е мръсно и хората не се съобразяват – хвърлят боклук на улицата, защото виждат, че има кой да мете.
 

От преметените софийски улици екипът на bTV се пренесе към гримьорната на телевизията. Решихме да помогнем на Мими поне за ден да се почувства като човека, на кого я оприличават. Поговори си и с водещата на новините Ани Салич малко преди емисия.
 

Докато преобразяването продължава, в гримьорната влиза един новите ромски славеи – Роксана, - която визуално не прилича на колежката си Софи, но по гласови заложби двете може и да бъдат сбъркани.
 

Последната спирка с нашата Софи е едно от студиата на телевизията – място, където да се докосне до светлините на прожекторите, от които обаче разбираме, че самата тя бяга. Заради силната си вяра в Господ.
 

Кое е най-важно за Мими и какво си казаха с Ани Салич и Роксана - вижте във видеофайла.