Дизайнерката Евгения Живкова и дъщеря ѝ Андреа Стефанова ще представят новите си модни колекции за есенно-зимния сезон.

За Андреа това ще бъде дебют в кариерата ѝ като дизайнер. Тя ще представи колекцията си по време на четвъртата вечер от Седмицата на модата в София, когато ще бъдат показани модели на млади български таланти от света на модата.

Снимка: bTV

На дизайнерката Жени Живкова, внучка на бившия държавен глава на България Тодор Живков, също ѝ предстои да представи есенно-зимната си колекция. В студиото на „Тази сутрин” тя ексклузивно представи някои от моделите си.

Още от дете Андреа показала интерес към модата, като с удоволствие помагала на майка си и ѝ давала модни съвети. Тя завършила образованието си в частния институт за мода и дизайн „Марангони” в Лондон, но се върнала обратно в България, където вече гради кариерата си като дизайнер.

Майка ѝ, разбира се, не спира да я подкрепя и да ѝ дава ценни съвети от личния си опит.

Основният съвет, който ѝ давам, е, че трябва да бъде много прецизна в работата си и да споделя идеите си с екипа, с който работи, коментира Жени Живкова.

Тя показва нестандартност, провокативен стил, смелост в решенията, това заяви модният експерт проф. Любомир Стойков и сподели, че от отдавна следи развитието на Андреа като дизайнер.

Седмицата на модата в София (Sofia Fashion Week) се провежда за трета година и ще продължи пет поредни вечери.  От 12 до 16 септември на модния подиум ще бъдат представени 52 нови колекции от есенно-зимния сезон както на нови, така и на вече утвърдени български дизайнери. Медийни партньори на събитието са не само български, но и международни медии, сред които британското, немското и френското издание на сп.„Вог”.

Вижте част от новата колекция на Жени Живкова във видеото: