Разбира се, че е възможно да се възстанови задължителната казарма и Патриотичния фронт (ПФ) ще настоява за това. Това обяви в предаването „Тази сутрин” съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

„Нека не вадим доводи, че майките плачели и не пускали децата си. Това е дълг пред отечеството, който всеки мъж трябва да изпълни. Това е изграждането на чувство на отговорност у младежа пред обществото”, коментира патриотът.

На въпроса ще се намерят ли пари за задължителна казарма за момчетата Симеонов отговори с въпрос: „Каква е тази държава, която не може да издържа армията си.

Относно опасността мигрантите в Гърция да тръгнат към България депутатът обяви, че се надява страната ни да остане непривлекателна за бежанците, защото именно това ни спасяваше досега. Симеонов напомни, че именно Патриотичният фронт е настоявал за изграждане на оградата по границата. Той имал уверението от кабинета, че до края на годината ще има защитно съоръжение по цялата граница.

Хубавото е, че няма случаи на преодоляване на оградата, тя е двойна и няма нищо общо с тази на Орешарски, която падна, коментира патриотът. Той смята, че парламентът дори е закъснял с изпращането на армията на границата.

Симеонов смята, че нашата граница е най-сигурната в ЕС и германският канцлер Ангела Меркел най-нкрая трябва да осъзнае колко голям е проблемът с бежанския поток. Той нарече мигрантския поток „нова латентна война”.

Относно заплахите от Турция депутатът каза, че има „медийни кьорфишеци” и реални факти. По думите му медийна спекулация е забраната за Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция, а реален факт е обявяването на турския заместник консул в Бургас Угур Емироглу за персона нон грата. Симеонов коментира, че Емироглу е прекалил с извършването на разузнавателна дейност.

За новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, той повтори тезата на ПФ, че това е протурска партия. Той прогнозира разделение в електората на ДПС – Кърджали ще застане на страната на ДОСТ, а Североизточна България ще остане вярна на ДПС. Валери Симеонов смята, че Турция ще я подкрепи Местан и вероятно новата формация ще има по-голям успех от тази на Касим Дал, която навремето също получи подкрепа от Турция.

Относно новите учебни програми съпредседателят на Патриотичния фронт призова да се дадат 100 дни толеранс на новия министър на образованието Меглена Кунева, която е външен за системата човек. Според него най-големият гаф на предишното ръководство относно отпадналите произведения е фактът, че е отпаднало единственото произведение на Николай Хайтов „Козият рог”.