„Доналд Тръмп има възможност да върне голямата икономика в щатите, може би ще има политика, близка до тази на Теодор Рузвелт”, смята журналистът Тома Томов.

Вчера милиардерът Тръмп беше избран за 45-ият президент на Съединените щати.

Според Томов Тръмп ще задоволи желанията на унижените и бедни американци и по този начин може и да има успешна политика в следващите години. „Добре дошли в американската революция от 2016 г. и в понятието класова борба”, каза Томов.

Той допълни, че никога не е предполагал, че милиардерът може да спечели изборите. „Целият американски естаблишмънт – Уолстрийт, Силиконовата долина, Холивуд, американската преса, банките, Блумбърг – всички бяха стегнали редици и бяха за Хилари Клинтън. Всички казваха, че тя ще победи”, припомни Томов.

Това е бунт в целия свят. Брекзит, Америка, утре може да са Франция, Германия, Холандия… Това е бунтът срещу единият процент, който изсмуква всичко”, каза Томов.

„В Америка ще има много разделителни линии ще има винаги класова борба, обаче Тръмп може икономически да победи. Америка е велика страна и ще остане най-великата страна”, смята Томов.

„В щатите няма да има гражданска война, хората ще продължат с този лидер и ще си променят политиката”, допълни Томов.

Президентските избори у нас

„Познавам генералът много добре, възхищавам му се, за мен е чест да го познавам. Той има геополитическо мислене, има широк обхват, освен това е достоен, честен офицер”, каза Тома Томов за ген. Румен Радев. Журналистът е част от инициативния комитет, издигнал кандидатът за президент.

„Какво лошо има в това един генерал, който знае езици и изглежда чудесно да стане президент?”, допълни Томов.

Той добави, че не трябва да се опитваме да строим модерна държава с омраза.

По повод проведения референдум, иницииран от „Шоуто на Слави”, Томов смята, че гласът на народа трябва да се слуша.