Легендарните рок музиканти от „Щурците” се събират за първи път от години насам, за да отбележат 50-ия рожден ден на любимата на поколения българи група.

Кирил Маричков, Валдимир Тотев и Георги Марков ще направят грандиозен 3-часов концерт на 3 юни в зала „Арена Армеец”. Покойния китарист на групата Петър Гюзелев – Пеци също ще стане част от шоуто чрез специални кадри на голям екран. В негова памет групата ще изпълни няколко емблематични песни с негово участие, сред които вечният хит „Клетва”.

На мястото на Пеци на концерта ще свири Иван Лечев от рок групата ФСБ.

В студиото на „Тази сутрин” Кирил Маичков, Влади Тотев и Иван Лечев си спомниха за годините преди промените, когато правенето на музика не толкова лесно и свободно, както сега.

„С езоповски език трябваше да казваме разни неща”, сподели Маричков и разказа, че един от текстовете им например бил цензуриран заради споменаването на Исус. Те срещали проблеми и заради очевидната си прилика с английската рок група „Бийтълс”.

„Непрекъснатите табута, вместо да ни обезверят, явно са били стимул”, добави още той.

В шоуто под наслов „50 години „Щурците” ще се включи и китаристът Славчо Николов, както и музикантите Фондацията, Тангра, Д2 и Б.Т.Р.

Билетите  за концерта на 3 юни вече са в продажба.

Вижте повече във видеото: