Не мисля, че излизането на Патриотичния фронтФ от управляващата коалиция ще означава разпада ѝ, защото тя е между ГЕРБ и Реформаторският блок. Това заяви в ефира на „Тази сутрин” зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

По думите му проблемите в управлението не се решават с поставянето на ултиматуми, както правят от Патриотичния фронт в декларация.

Петков коментира и предложените от министъра на правосъдието промени в Конституцията, които не срещнаха подкрепата на АБВ. Според него решаването на всички проблеми в правораздаването в България не могат да бъдат решени само с промените в Конституцията.

Никои не иска да коментира това, че България е задължена да обезщетява гражданите, които се чувстват пострадали от правосъдието. „Миналата година МП е изплатило около 300 хил. лева на такива хора”, обясни той.

Според него друг проблем в правосъдната система на страната е това как ще се гарантира по-сериозният избор при избирането на съдиите и прокурорите.

Не се ли излезе от тази пошла схема на Десетилетието на ромската интеграция, от която няма никакъв ефект и да спрат да се наливат пари, проблемите само ще се разрастват, отбеляза той. „Това, което предлага Калфин за отговорното родителство решава един проблем”, коментира Петков.

Не трябва да се допуска спекулативен политически подход към Гърмен, заяви той. „Този проблем може да се превърне не в буре с барут, а в ежедневно гърмяща смес, ако темата стане политически спекулативна”, каза още Румен Петков.

Вижте цялото интервю във видеото: