„Не зная от какво са продиктувани действията на Корнелия Нинова, те обезсмислиха четиримесечни усилия. Тя показа на Националния съвет на БСП, че еднолично решава, както навремето Вълко Червенков. Това обяви в предаването „Тази сутрин” зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод разрива в отношенията между неговата партия и БСП и отказа от коалиция и единна кандидатура на президентския вот.

Той повтори тезата на Георги Първанов, че с тези действия Нинова е подарила изборите на ГЕРБ. Това, което направи БСП, е да предостави на ГЕРБ протокола на ЦИК два месеца по-рано, те просто трябва да сложат името, каза Петков.

Ген. Румен Радев беше използван от БСП по един доста некоректен начин, коментира още зам.-председателят на АБВ. Според него шансовете на ген. Радев за победа значително са намалели и в бъдеще той най-много може да влезе в парламента като водач на листа на БСП.

По думите му Георги Първанов и Ивайло Калфин са варианти за бъдещи нови кандидатури за президентските избори на АБВ и уточни, че не е задължително да бъдат в конфигурация президент и вицепрезидент.

Целия разговор може да видите във видеото: