Мисля, че това, че съм българин, ми помогна да спечеля „Гласът на България”. Има една ключова думичка в името на предаването и това е „България”.

Това заяви големият победител в музикалното предаване на bTV Радко Петков. След оспорвана битка с филипинката Сара Сюзет снощи той спечели зрителския вот и награда от 50 000 лв. Песента, която му донесе победата, беше „Сбогом, моя любов” на Васил Найденов.

Много съм щастлив. Все още не осъзнавам какво ми се случи снощи”, коментира Радко в студиото на „Тази сутрин”. Той сподели, че в началото не е вярвал в себе си достатъчно, но по време на формата е придобил увереност.

„От момента, в който дойде в моя отбор, аз знаех, че имам финалист”, заяви музикантът Иван Лечев, в чийто отбор беше Радко. Той го определи като „безумно талантлив и страшно работлив”.

„Рядко съм виждал човек на 17 години с такава психика. Той успява да се мобилизира точно когато трябва. Излиза на сцената и тя го мотивира, а не го плаши”, коментира още Лечев.

Според музиканта от ФСБ момчето трябва да направи собствена песен възможно най-скоро. Радко пък се надява в бъдеще да има хора до себе си, които ще му помагат и подкрепят.