Проблемът не е в мигрантите, а в ДАЕШ, обяви в предаването „Тази сутрин” Мария Капон от Единна народна партия по повод атентата в Брюксел вчера. „Не може да се смята, че тези, които бягат от войната, я предизвикват. Коранът е преписана Библия. Има огромна разлика между религията и идеологията”, коментира Капон.

По думите й на Европа са нужни единни решения, за да се пребори с тероризма. На България пък са нужни силни служби – ДАНС да си върши работата, да се назначи най-накрая директор на Военното разузнаване.

Евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС) също застъпи тезата, че тероризмът няма граници и няма религия. Той не е бил в Брюксел вчера, защото е ангажиран с организирането на конференция на младежката организация на ДПС.

Няма как да прекъснем тероризма, ако службите не си предават информация, смята Кючюк. Друг проблем според него е едно загубено младо поколение в Европа.

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев пък смята, че атентатът в Брюксел е резултата от това, че Европа не взе нужните мерки след атентатите в Париж. Според него континентът може да се бори с тероризма само с едно добро разузнаване.

Бинев коментира още, че терористите на са хора, които се самоорганизират и са добре финансирани. На въпроса кой ги организира той отговори , че със сигурност това не са Южна Корея или Северна Корея.

Според депутата еднакво опасни са и хора, идващи в Европа от Близкия Изток, и тези отгледани в Европа, които отказват да се интегрират.