Призракът на провала в Лясковец е висял над главите на участниците в акцията в кв. „Стрелбище” вчера. Това обяви в предаването „Тази сутрин” криминалният психолог Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология на МВР.

„В Лясковец провалът беше грандиозен и вярвам, че това е било водещо вчера. По-добре е органите да се страхуват повече, отколкото да има излишен бабаитлък”, коментира Йорданов.

Той смята, че участниците в акцията заслужават адмирации, защото се размина без жертви, но има въпроси, на които ръководството на МВР трябва да даде отговори – за изстрелите след първоначалните.

На въпрос дали е било редно да използват роднина на барикадиралия се Петър Коджейков криминалният психолог каза, че това вероятно е било трудно решение. „Обикновено близките се възприемат като част от проблема”, уточни той.

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви на извънреден брифинг тази сутрин, че в дома на Кодейков е открито и второ незаконно оръжие освен това, с което е стрелял. Задържаният мъж все още не е дал показания, защото не е в състояние да го направи, уточни главният секретар.