Служителите на чистота в Перник излязоха на протест заради дължими за шест месеца заплати. По думите им общината им дължи 6 млн. лева. Преди два дни официално стана ясно, че Перник е във фалит.

„Просрочените задължения на града са над 16 млн. лв., а запорите са в размер на 6 279 900 лв.”, а запорът е наложен от фирмата за почистване, обяви настоящият кметът Иван Иванов. Той помоли за помощ държавата.

В „Тази сутрин” бившият кмет на Перник Росица Янакиева посочи, че протестът, който сега започва в Перник, е организиран от областния управител Ирена Соколова. „Трябваше да има избори за нова фирма за почистване”, подчерта тя.

Настоящият депутат от АБВ заяви, че всички протести са по сценарий и нападна Соколова, като заяви: „Смятам, че човек трябва да има коалиционна култура, но г-жа Соколова не може да преглътне своите загуби”.

Областният управител отвърна на нападките с думите: „Тя е и президент, и председател – ако може да седи навсякъде” и обвини бившия кмет, че не се е грижила за Перник и е крайно време да започне да уважава перничани.

Гледайте целия разговор във видеото!