„Аз нямам нужда да купувам гласове, защото тези хора (ромите – б. ред.) са част от моята общност, аз помагам на мои събратя – давам им пари за вафли на децата, за обувки, за гориво. Аз няма защо да купувам гласове. Те гласуват за мен, защото са една кръв”, коментира депутатът от ДРОМ Илия Илиев в студиото на „Тази сутрин”.

Неговият имунитет беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради водено срещу него разследване именно за купуване на гласове.

„Винаги им помагам, когато имам възможност – с дребни пари. Не само преди избори”, добави той.

По думите му главният прокурор не можел да му вземе имунитета, тъй като той му бил от майка му и баща му, които са го създали. Що се отнася до „юридическия имунитет”, щял да се запознае с материалите и тогава да прецени.

Според него обаче в случая ставало дума за „глупост”, а  главният прокурор вероятно бил подведен от следователи от Ямбол.

Илиев гостуваше в студиото на „Тази сутрин” заедно с Карлос Контрера от ВМРО, с когото трябваше да коментират случая на нападение в берлинското метро, за който стана ясно, че е извършен от българин.  

„Този човек трябва да бъде арестуван, но той е българин, продукт на българската държава, вкл. и продукт на гетата, които трябва да бъдат премахвани поетапно. Той е преди всичко български гражданин и трябва да се срамуваме всичко от това. Циганска държава няма”, заяви Илиев.

В Западна Европа не е сме известни с престъпленията на белите якички, а сме известни с други престъпления – проституция и джебчийство, извършителите на които идват от най-вече от ромските гета, посочи Контрера.

Според него нежеланието за интеграция идва именно от членовете на това малцинство, а не от нежеланието на властите.

„Няма съгласие в хората, които живеят в гетата. Защо съществува гето в „Факултета”, а не на жълтите павета?”, попита той.

Името на извършителя на грозния акт в берлинското метро вече е ясно – това е Светослав Стойков. Той има богато криминално минало в България, а сега е обявен за издирване от Германия. Очакваме и европейската заповед за арест.

„Досега сътрудничеството на двете министерства е отлично – в рамките на час беше идентифициран човекът, извършил престъплението, след като германците поискаха информация”, коментира в ефира на bTV посланикът ни в Германия Ради Найденов.

Вижте още във видеото: